Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Webinar για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  

Τρίτη 24/01/2023 | 16:00 – 18:00 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ!
Συμπληρώστε το ονοματεπώνυμό σας με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα, για την ορθή έκδοση της βεβαίωσης παρακολούθησης.

Συνεχίζοντας με την εγγραφή, συναινείτε στη χρήση του email που δηλώνετε για λόγους ενημέρωσης επερχόμενων δράσεων του έργου, καθώς και με την βιντεοσκόπησή σας, ως συμμετέχων/ ουσα του webinar. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων κάντε κλικ εδώ.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εκπαίδευση (24η Ιανουαρίου), θα πραγματοποιηθεί webinar για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα: «Η έμφυλη βία στο εκπαιδευτικό πλαίσιο», στα πλαίσια του Προγράμματος «Προαγωγή της Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας στα νησιά των Κυκλάδων» που υλοποιείται από την ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με τη CMT Prooptiki με επιχορήγηση του Active Citizens Fund, μέσω του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Σκοπός του webinar είναι να αφυπνίσει, να ευαισθητοποιήσει και να παρέχει εξειδικευμένη ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι εισηγήσεις σημαντικών μελών της επιστημονικής ομάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ: 

“Έμφυλη βία και σχολική καθημερινότητα. Προκλήσεις για εκπαιδευτικούς” | Δρ. Αλεξάνδρα Πάλλη 

” Τρόποι διαχείρισης και καλές πρακτικές” | Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου 

Το έργο ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ΕΠΑΨΥ και εταίρους την CMT Prooptiki.
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμμανουέλα Σφακιανάκη
Διοικητική Υπάλληλος Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ
Σαλαμίνος 36, 151 24 Μαρούσι
Τηλ : 210 8056920 – Fax : 210 8068221
E-mail :gbvcyclades@epapsy.gr